Árak, egyedi kedvezmények megjelenítéséhez, megrendeléshez kérjük, regisztráljon!
English

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK IvoDent Magyarország Fogászati Kereskedelmi Kft.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Ön, mint Vevő, a www.ivodent.hu weboldalon történő megrendelés elküldésével kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja az IvoDent Magyarország Fogászati Kereskedelmi Kft. (továbbiakban IvoDent Magyarország Kft., illetve, Üzemeltető) alábbi, a Ptk. (2013. évi V.törvény) 6:77-6:81.§ alapján összeállított, Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF).

Kérjük, körültekintően olvassa el az alábbi dokumentumot, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben az ÁSZF minden pontjával egyetért, és azokat magára nézve kötelező érvényűnek tekinti.

Jelen dokumentum magyar nyelven íródott. A szerződés kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, és a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető és letölthető a következő linkről: https://ivodent.hu/info/aszf

CÉGINFORMÁCIÓK:

Név: IvoDent Magyarország Fogászati Kereskedelmi Kft.
Adószám: 13883984241
Cégjegyzékszám: 01 09 878187
Székhely: 1034 Budapest, Szőlő utca 8.
Kamara: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)
Bankszámlaszám:
HUF: Erste Bank 11600006-00000000-77007294
EUR: TransferWiseEuropeSA IBAN: BE48 9670 3058 0527

Weboldal üzemeltetés:

Név: Infonet Magyarország Kft.
Székhely: 1139 Budapest, Béke tér 7.
Cégjegyzékszám: 01-09-182992
Adószám: 24798545-2-41

Tárhelyszolgáltató:
Név: Rackforest Kft.
Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 11.5. em. B05001.
Cégjegyzékszám: 01-09-914549
Adószám: 14671858-2-41

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint, jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE, VÁSÁRLÓK KÖRE

A fogászati kezelések és fogtechnikai tevékenység során használt anyagok, eszközök, gépek, berendezések.

Vevő kijelenti, hogy a Ptk. 8:1. § (1) bek. 4. pontja szerinti vállalkozásnak minősül, azaz szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személyként vásárolja meg az Üzemeltető által értékesítésre kínált termékeket. Kijelenti továbbá, hogy ebből eredően nem minősül fogyasztónak, az Üzemeltető szerződéskötési szándéka a fogyasztókkal való szerződéskötésre nem terjed ki.

RENDELÉSI INFORMÁCIÓK

A webáruházban megjelenített termékek a Webáruházon keresztül, e-mailben, vagy telefonon keresztül rendelhetők meg személyes bolti átvétellel, vagy futár által történő kiszállítással.

ÁRAK

A termékek weboldalon megjelenített HUF és EUR árai tartalmazzák az ÁFA-t, de nem tartalmazzák a házhoz szállítás költségét. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A meghirdetett akciók minden esetben az akció lejáratáig és/vagy a készlet erejéig érvényesek.

Az EUR / HUF árfolyamának jelentős elmozdulásakor az árak módosulhatnak.

Hibás ár feltüntetése esetén, amennyiben a termék feltüntetett ára annak általánosan elfogadott árától eltér, vagy adminisztációs hiba miatt a feltüntetett ár 0,- vagy 1,- Ft, úgy az IvoDent Magyarország Kft. nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles felajánlani a termék normál áron történő megvásárlásának lehetőségét. Amennyiben a Vevő ezzel nem kíván élni, a vásárlási szándékától egyoldalúan elállhat.

A webáruházban leadott megrendeléseknek minimális összege nincs.

A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATA

KERESÉS

A www.ivodent.hu webáruházban a keresősávban, vagy termékkategóriák szerint tud böngészni a megvásárolható termékek között. Az egyes termékekre kattintva Ön bővebb információt kaphat az adott termék tulajdonságairól és felhasználási területeiről.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a termékoldalakon megjelenített képek illusztrációk. A valóságban az egyes termékek megjelenése ezektől eltérhet. Üzemeltető nem vállal felelősséget a megrendelt termék esetleges technikai paramétereinek a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő, előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

REGISZTRÁCIÓ

A weboldalon történő megrendelés feltétele, hogy Ön regisztráljon. A regisztráció során meg kell adnia a vásárláshoz szükséges adatokat: nevét / cégnevet, számlázási és szállítási adatokat, kapcsolatfelvételi adatokat és egy jelszót. Ön köteles a megadott jelszót bizalmasan kezelni. Annak harmadik személy birtokába történő kerüléséért az IvoDent Magyarország Kft. nem vállal felelősséget.
A regisztráció és a vásárlás során Ön köteles a saját, valós adatait megadni. Valótlan, vagy más személyhez köthető adatok megadása esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmisnek tekintendő.
Üzemeltető kizárja saját felelősségét, amennyiben Vevő más természetes személy vagy cég adataival vásárol, vagy vesz igénybe bármely szolgáltatást.

Tévesen megadott adatok miatt bekövetkező késedelmes szállítás esetén az Üzemeltetőt felelősség nem terheli.

A regisztrált adatokat az Ön írásos (e-mail) kérésére bármikor töröljük a rendszerből.

A regisztrációt az e-mail cím azonosítja, tehát egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni. A regisztráció kötelezettségekkel nem jár.

Az Ön által megadott adatokat kizárólag az Adatkezelési Szabályzatban megadott adatkezelési célokra használjuk fel, melynek megismerése és elfogadása a regisztráció és megrendelés feltétele.

KOSÁR

A terméket a Kosár gombra kattintva helyezheti a kosárba. A rendelési folyamat során Önnek lehetősége van a kosár tartalmát módosítani, illetve, lehetősége van a kosár teljes kiürítésére is. Szintén itt adhatja meg a kívánt fizetési és szállítási módot, valamint, a szállítási és számlázási adatokat is módosíthatja.

A kosárból a Vásárlás gomb megnyomásával tud tovább lépni, és megrendelését véglegesíteni. A megrendeléssel Ön tudomásul veszi, hogy fizetési kötelezettsége keletkezik.

Miután Ön elküldte a megrendelését, az Ön által megadott e-mail címére küldünk egy rendelés visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése minden adatát.

Amennyiben Ön nem kap ilyen levelet tőlünk, a rendszer valamilyen oknál fogva nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal. A vásárlási szerződés a második, szállítási adatokat is tartalmazó rendelés visszaigazoló e-mail kiküldésével keletkezik. Ennek hiányában az Üzemeltető és a Vevő között szerződés nem jön létre, az Üzemeltető nem kötelezhető a Vevő által leadott rendelés teljesítésére.

MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA

A webáruház a megrendeléseket folyamatosan, munkaidőn kívül, illetve, hétvégén és munkaszüneti napokon is rögzíti, azonban a megrendelések feldolgozása kizárólag munkanapokon történik. A megrendelés időpontja a visszaigazolástól számítandó.

Bolti átvételkor bizonyos esetekben lehetőség van az árut már a megrendelés napján átvenni, melyhez előzetes egyeztetés szükséges. Alapvetően a megrendelés feldolgozása munkanapokon 24-48 órát vesz igénybe.

A megrendelt, raktáron nem lévő termékek szállítási idejéről munkatársaink tájékoztatják Önt.

FIZETÉSI MÓDOK

Készpénz
Fizetés készpénzben üzletünkben az áru átvételekor.

Bankkártyás fizetés
Fizetés bankkártyával üzletünkben vagy házhoz szállítás esetén a futárszolgálat munkatársa felé.

Átutalás

A csomagban mellékelt számla alapján az Üzemeltető számlájára banki átutalással történő fizetés, a számla kiállításától számított 8 napon belül.

Lejárati időn túli késedelmes fizetés esetén Üzemeltető a Ptk. szerinti, vállalkozások egymás közötti szerződésére irányadó mértékű késedelmi kamat felszámítására jogosult. A teljesítés elmaradása, vagy késedelmes teljesítése esetén a követelés érvényesítésével kapcsolatos költségek a Vevőt terhelik.

Vevő tudomásul veszi, hogy téves utalása esetén, amennyiben egyéb ki nem fizetett számlája van, úgy Üzemeltető a beérkezett összeget annak törlesztésére könyveli. Visszautalás esetén a mindenkori bankköltség kerül felszámításra.

Utánvét

Az utánvétes fizetési mód futárszolgálattal történő szállítás esetén választható. Az eredeti számlát a megvásárolt áruhoz mellékeljük. A szállítás és az utánvét díját ez a számla már tartalmazza.

Kérjük, csak abban az esetben rendelje meg utánvéttel a kívánt termékeket, amennyiben biztos abban, hogy a csomag átvételekor a megfelelő összeg rendelkezésére áll. Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a visszaszállítás és újra szállítás díját is a vevő fizeti, és a csomag újra küldése kizárólag a teljes ellenérték kifizetését követően lehetséges.

A vételár teljes kiegyenlítéséig a termékek az IvoDent Magyarország Kft. tulajdonát képezik.

Az IvoDent Magyarország Kft. fenntartja magának a jogot, hogy egyes Vevőit kizárólag készpénzes vagy utánvétes fizetési feltételekkel szolgálja ki.

SZÁLLÍTÁS

Személyes átvétel
A megrendelt termékeket - kizárólag előzetes egyeztetés után - díjmentesen átveheti üzletünkben. Természetesen személyes átvételkor lehetőséget biztosítunk a termékek tételes átvizsgálására.

Futárszolgálat
A termékeket futárszolgálat segítségével is megkaphatja. A szállítási díjak Magyarországon belülre történő szállításra vonatkoznak.
GLS házhozszállítás esetén az áru összekészítése után e-mailt küldünk Önnek, amely tartalmazza a csomagszámot.
Csomagját a csomagszám alapján a http://www.gls-group.eu/HU/hu/home weboldalon követheti,

vagy hívja a GLS telefonos ügyfélszolgálatát: +36-29-88-67-00.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik.

Amennyiben külsérelmi nyom látható a dobozon, feltétlenül ellenőrizze a csomag tartalmát, vagy ne vegye át a csomagot, ilyen esetben a GLS futár a helyszínen készít egy jegyzőkönyvet.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

A szállítási díj csomagonként bruttó 1.790 Ft, 20 kg felett bruttó 2.590 Ft.
Nettó 30.000 Ft feletti megrendelés esetén fogyasztó Vevőink részére a házhoz szállítás ingyenes.

UTÁNVÉT DÍJAK

Az utánvét díja rendelésenként bruttó 490 Ft.

MEGRENDELÉS LEMONDÁSA

Megrendelés lemondása az Ügyfélszolgálattal történő kapcsolatfelvétel útján lehetséges. Amennyiben az áru már elhagyta üzletünket, úgy a kiszállítás és visszaszállítás költsége a Vevőt terheli.

ELÁLLÁS JOGA

Vevő – aki vállalkozásnak minősül – tudomásul veszi, hogy elállási jog csak a nem teljesítés, a késedelmes teljesítés, illetve a hibás teljesítés esetén illeti meg a Ptk-ban rögíztett rendelkezéseknek megfelelően. Vevő tudomásul veszi, hogy indokolás nélküli elállási jog nem illeti meg.

TERMÉK VISSZAVÉTEL SÉRÜLT ÁRU ESETÉN

Személyes átvételnél kérjük, ellenőrizze az áru sértetlenségét és minőségét, mert távozás után nem áll módunkban ezzel kapcsolatos reklamációt elfogadni.
A teljesítés minőségének ellenőrzése mindig az átvevő partner felelőssége.
Futárszolgálattal történő szállítás esetén, a hibás teljesítésről Ügyfélszogálatunk írásbeli tájékoztatása szükséges, az áru átvételét követő 24 órán belül.

SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

KELLÉKSZAVATOSSÁG

Milyen esetben élhet Vevő a kellékszavatossági jogával?
Vevő az Üzemeltető hibás teljesítése esetén az Üzemeltetővel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. A kellékszavatosság részletes szabályait a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159-167. § rendelkezései tartalmazzák.

Milyen jogok illetik meg a Vevőt a kellékszavatossági igénye alapján?
Vevő – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát az Üzemeltető költségére Vevő is kijavíthatja, illetve, mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Vevő kellékszavatossági igényét?
Vevő köteles a hibát annak felfedezése után közölni.

Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított 1 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Vevő az Üzemeltetővel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

JÓTÁLLÁS

Üzemeltető vállalja, hogy Vevőinek a garanciális ügyeik intézése esetén segítséget nyújt.
Amennyiben a Vevő ezen igényével keresi meg Üzemeltetőt, úgy a garanciális termék Üzemeltető telephelyére való visszajuttatásának költsége a Vevőt terheli. A garanciális csere vagy javítás után a terméket üzletünkben lehet átvenni, melyről a Vevőt tájékoztatjuk. Amennyiben a Vevő üzletünkben az árut nem tudja átvenni, saját költségén kérhet kiszállítást.

Üzemeltető ugyanakkor fenntartja magának azt a jogot, hogy egyes esetekben a garanciális ügyintézést megtagadja, ez esetben azt a Vevő a gyártóval közvetlenül intézi.

PANASZÜGYINTÉZÉS MÓDJA

Esetleges panaszait személyesen, telefonon, írásban jelezheti az alábbi elérhetőségeken:

IvoDent Magyarország Kft.
1034 Budapest, Szőlő utca 8.
+36-1-299-0117
info@ivodent.hu

Panaszait az Üzemeltető az előterjesztést követően legkésőbb 48 órán belül (kivéve munkaszüneti napokon) megválaszolja, megjelölve a jogérvényesítés lehetősége esetén a jogérvényesítés lehetséges helyét, módjait, és az arra nyitva álló határidőket.

Az IvoDent Magyarország Kft. és a Vevő között létrejövő valamennyi jogvita esetén a Felek kötelesek elsődlegesen a békés megállapodásra törekedni. Amennyiben ez nem vezetne eredményre, úgy a Felek a jogvita eldöntésére kikötik a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét.

ADATKEZELÉS

A megrendeléssel kezdődő eljárás során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény rendelkezései, valamint az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint, a 95/46/EK Rendelet hatályon kívül helyezéséről az irányadók.

Az Üzemeltető Adatvédelmi és adatkezelés szabályzata és nyilatkozata a honlapon, az alábbi linken érhető el: https://ivodent.hu/info/asz

JOGI NYILATKOZAT

Felek megegyezően rögzítik, hogy a www.ivodent.hu weboldalon szereplő valamennyi tartalom (termékleírások, képek, videók, letölthető dokumentumok) az IvoDent Magyarország Kft. szellemi termékei. Tilos a webhely tulajdonosának előzetes írásbeli engedélye nélkül a webhely tartalmának egészét, vagy egyes részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, tárolni vagy terjeszteni.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Az IvoDent Magyarország Kft. kizárja felelősségét vis maior esetekre. Vis maiornak tekintendő az az eset is, ha az IvoDent Magyarország Kft. a megrendelést a koronavírus járvány terjedése miatt elrendelt belföldi és külföldi hatósági intézkedések folytán előálló beszerzési nehézségek miatt nem tudja teljesíteni.

Az IvoDent Kft. feltételezi a Vevő részéről az online vásárlás lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai sajátosságokra és hibalehetőségekre.

Az IvoDent Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a weboldal használata során küldött vagy fogadott, nem tőle származó adatokért, az Internet hálózat hibás működéséért, a kommunikációs vonalakhoz kapcsolódó bármilyen eszköz meghibásodásáért, bármely szoftver- és programhibáért.

Megrendelésével Ön automatikusan elfogadottnak tekinti Általános Szerződési Feltételeket.
Ön tudatában van annak, hogy a szerződésben leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, amelyért anyagi felelősséggel tartozik.

Jelen ÁSZF 2022. május 19. napjától hatályos és visszavonásig érvényes.

Az IvoDent Magyarország Kft. bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a frissített ÁSZF verzió weboldalon történő publikálásával egy időben lép hatályba.

A jelen szerződésben foglaltakra és a Felek között létrejövő jogviszonyokra a magyar jog az irányadó és a magyar bíróságoknak van joghatósága.